
A Hungast 2017 őszén hivatalosan is meghirdette a Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán, vagyis a HAMM-programot. A cégcsoport célként tűzte ki, hogy amit csak lehet, magyar termelőktől, gyártóktól szerezzen be. A program a Gyermelyi Zrt. és az Univer Product Termelő és Kereskedelmi Zrt. részvételével indult, ám idén a cégek száma ötre bővült a Szobi Italgyártó Kft., a Detki Keksz Édesipari Kft. és a Sole-Mizo Zrt. csatlakozásával.
A cég elmondása szerint a most csatlakozó vállalatok fontos beszállítók a Hungast számára, aki naponta körülbelül 200 ezer fogyasztónak ad el ételt. A cég valamennyi megyében és a fővárosban is szolgáltat, 150 nagy főzőkonyhával és 1100 tálalási hellyel rendelkezik. Elmondható, hogy a Hungast-csoport nagyjából a teljes étkeztetési szolgáltatási területet lefedi az országban, jelen vannak többek között az oktatási és nevelési, szociális és egészségügyi intézményekben, valamint a munkahelyi éttermekben is. A közös megállapodás alapján a vállalat a Sole-Mizo Zrt.-től gyümölcsjoghurtot, túró desszertet, natúr joghurtot és kefirt vásárol majd.
A cég elmondása szerint a most csatlakozó vállalatok fontos beszállítók a Hungast számára, aki naponta körülbelül 200 ezer fogyasztónak ad el ételt. A cég valamennyi megyében és a fővárosban is szolgáltat, 150 nagy főzőkonyhával és 1100 tálalási hellyel rendelkezik. Elmondható, hogy a Hungast-csoport nagyjából a teljes étkeztetési szolgáltatási területet lefedi az országban, jelen vannak többek között az oktatási és nevelési, szociális és egészségügyi intézményekben, valamint a munkahelyi éttermekben is. A közös megállapodás alapján a vállalat a Sole-Mizo Zrt.-től gyümölcsjoghurtot, túró desszertet, natúr joghurtot és kefirt vásárol majd.